Hvorfor er der brug for inkluderende fællesskaber

I Danmark er der aktuelt brug for ca. 49.000 arbejdspladser til mennesker med handicap af forskellig art jfv. en undersøgelse fra VIVE.

Der er tale om ordinære job i eksisterende virksomheder, men der er også tale om job under særlige vilkår. De særlige vilkår kan omfatte beskæftigelsestyperne, nedsat arbejdstid eller andre særlige vilkår, men arbejdspladser, som er indstillet på, at man ikke nødvendigvis kan opfylde ordinære vilkår.

Disse arbejdspladser findes måske i nogen grad allerede rundt om på de danske virksomheder, men ellers er det arbejdspladser, der i et eller andet omfang skal etableres.

Det skal være virksomheder, som er indstillet på, at man måske ikke kan arbejde i 37 timer om ugen, men også arbejdspladser der i høj grad imødekommer de mennesker, som har behov for beskæftigelsen. Disse behov kan f.eks. være, ikke at arbejde i et stressfuldt miljø, at man kan få en ekstra pause, hvis der er behov for det, at man har mulighed for at flytte sin arbejdstid, hvis behovet opstår og andre behov – det kan muligvis være svært at imødekomme på flere arbejdspladser, da man jo mange gange bliver nødt til at udfører arbejdet, når andres arbejdstid ligger fast eller en eventuel produktion er i gang.

Det skal være arbejdspladser, som er indstillet på en høj grad af fleksibilitet og som er indstillet på, at indgå et samarbejde på de præmisser, som er mulige for gruppen af mennesker med handicap, da det jo gerne skulle blive en positiv oplevelse for begge parter.

 

Hvem er disse virksomheder og hvor er disse arbejdspladser

Der findes uden tvivl allerede en del af disse arbejdspladser allerede, men der er fortsat en stor udækket behov – ellers vil der jo ikke være så stor en gruppe, som gerne vil have et job, men jo desværre ikke har det og har svært ved at få det.

Derfor er der behov for opbakning til etablering af disse job rundt omkring i Danmark.

Men hvor er opbakningen til virksomheder, som virkelig gerne vil gøre en forskel?

Tilmeld dig for at modtage spændende nyheder vedrørende vores udvikling.

Vi vil gerne holde dig opdateret med vores seneste nyheder og tilbud 🙂

1 kommentar til “Hvorfor er der brug for inkluderende fællesskaber”

  1. Wood furnishings has one thing quite natural concerning it.

    There is this feeling of comfort, of nature and
    of beauty that can easily be actually be located in wood home furniture.
    Hardwood is born from the earth.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv