Ambassadører for Grand Hotel & BB - Projekt Fællesskab
Mød vores dygtige og engagerede ambassadører
Michael Thyregod
Michael Thyregod er en ung nordjysk kunstner, som er født med cerebral parese (spastisk lammelse). Michael vil gerne inspirere flere unge mennesker til at følge sin passion og vil gerne inspirere flere til at male. Michael har bl.a. også støttet Børns Vilkår ved, at donere et maleri som sælges via Laurtiz.com.
Læs mere om Michaels kunst på MT Art på Facebook eller følg ham på racerunner_2 på Instagram.
Rasmus Lund-Sørensen
Rasmus Lund-Sørensen er en ung mand med cerebral parese, som nærmest har viet sit liv til at synliggøre, at et liv med handicap kan være både spændende og inspirerende. I sit arbejde i forskellige foreninger og organisationer er Rasmus med til at sætte fokus på livet med handicap og med sin positive tilgang er han en inspiration for andre.
Læs mere om Rasmus´ aktive liv på Facebook: https://www.facebook.com/CPlivet eller følg med på Instagram: https://www.instagram.com/rasmusmedcp/
Julie E. Christensen
Julie er 25 år og lider af den kroniske bindevævssygdom fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP), som på dansk betyder at det bløde væv, muskler og sener gennem livet omdannes til ny knoglemasse. Det betyder, at sygdommen gradvist fratager ens mobilitet. Julie har haft den hele sit liv, men den brød først ud i 3-års alderen. Da der ikke findes nogen kur, har forsøget på at holde sygdommen nede givet hende knogleskørhed i stedet, hvilket ikke går særlig godt i spænd med FOP, da selv små traumer kan starte en opblussen i sygdommen. Julie er dog lige startet i et behandlingsforsøg i Amsterdam, så vi krydser fingre for at der snart kommer en bedre behandling.
Yderligere har Julie en mutation i BRCA1 genet, hvilket forøger risikoen for at udvikle kræft betragteligt.
Trods sygdom og medfølgende angst, smerter og træthed er Julie til daglig igang med en professionsbachelor som Global nutrition and Health på VIA University Collage. Julie er en ildsjæl har altid brændt for at hjælpe mennesker, hvilket også er grunden til, at Julie i sin tid var forperson i Ungdommens Røde Kors’ lokal afdeling i Horsens. Julie er for det meste altid positiv lige meget, hvad der rammer hende, da hun er af den opfattelse, at man ikke kommer nogle vegne ved at ligge i fosterstilling i hjørnet indtil tingene bliver bedre af sig selv.
Læs mere om Julies liv og FOP på hendes hjemmeside på www.uniquejulie.dk eller på hendes Facebookside her.
Cath Borch Jensen er 37 år, formidler, foredragsholder & debattør, entreprenant ildsjæl og kropsaktivist samt uddannet zoneterapeut – og så er hun født med cerebral parese (spastiker) og bruger manuel kørestol. Hun er autodidakt danser, hvis forestillinger er blevet pressedækket af bl.a. Politikken og P1.
Dertil har Cath medvirket i flere TV-programmer på DR og TV2
og hun er samfundsrevser på sin personlige blog – Cathapuls: https://www.facebook.com/cathapuls
I dag arbejder hun som formidler/Beer ‘n’ Roll’er hos det socialt bæredygtige mikrobryggeri People Like Us, der skaber arbejdspladser til mennesker med diagnoser, samt som udstillingsvært i samtidskunst centret Copenhagen Contemporary.
For kontakt & Booking af oplæg, bl.a. om temaer som:
*Hvor jeg hænger mine hatte?
*Hvad må man kalde en spastiker?
* Har mennesker med handicap et liv? Uddannelse? Arbejde?
Et sexliv? Hvordan er det muligt?
*Hvordan opleves det, at have en hverdag, der afhænger af og udfolder sig med daglig hjælp, som arbejdsleder i eget liv?
* Hvordan oplever Cath sin omverden?
* Hvordan taler vi til og med hinanden?
* Hvad er de største motivationsfaktorer i hverdagen, for en entreprenant ildsjæl med handicap?
* Fungerer vores fælles velfærdssamfund? Uddannelsessystem? Arbejdsmarked? Tilgængelighed?
* Hvad taler vi om? Hvordan hører vi hinanden?
*Hvad er det der Forpligtende Fællesskab? Hvad skal vi bruge det til?
– Og mange andre temaer.
Ved spørgsmål skriv til: cathborchjensen@gmail.com
Cath kan også findes på LinkedIN, hvor man kan se nogle af de ting, som hun er aktiv med